Puolilta päivin nälkä oli jo niin kova, että Marian oli pakko kammeta itsensä sängystä ja tallustettava keittiöön. Hetkeksi hän oli unohtanut ongelmansa Mikaelin suhteen, mutta puhelimen näkeminen portaiden alapäässä palautti kaiken selvänä mieleen. Mikael tulisi tänään, muutaman tunnin sisällä.

Suihkuun ei enää ennätä, se on selvä. Onneksi eilinen sadevesi huuhteli sen verran, että pahimmat liat olisivat poissa. Ainakin pintapuolisesti. Hiukset kyllä ovat liian rasvoittuneet, mutta ponihäntä ratkaisee kaiken.

Jääkaapissa ei paljon valinnanvaraa ollut. Jogurtti kyllä riittääkin ihan mainiosti, nälkä kun katosi aivan yllättäen.

Syömiseen meni vain hetki aikaa, vaikka miten yritti viivytellä. Miten ihmeessä jaksaa odottaa vielä muutaman tunnin? Mikaelin näkeminen on kuitenkin ihana asia. Voihan sitä kuitenkin nauttia pojan tapaamisesta ilman rakkautta, eikö?

Viisarit matelevat tuskastuttavan hitaasti. Onkohan kellon paristot varmasti ihan kunnossa?

Jo yksi. Eikä poikaa näy vielä missään. Maria on muutaman kerran käynyt kurkkaamassa oven raosta, ettei poika vain ole jo tullut ilman, että hän olisi kuullut. Mutta eihän siellä ketään ole ollut, ainoastaan naapurin utelias mummon toivottelemassa hyvää päivää.

Maria on levoton, eikä osaa tehdä mitään. Paikoillaan ei voi olla, muttei ole mitään tekemistä, joka helpottaisi oloa. Lenkki tekisi hyvää, muttei nyt voi mennä. Ei nyt, kun Mikael on tulossa.

Antti Tuiskun Tyhjä huone räjähtää soimaan Marian puhelimessa. Sydän pomppaa kurkkuun, kädet hikoavat. Soittaako Mikael, ettei pääsekään tulemaan?

Tuntematon soittaja, vilkkuu puhelimen näytöllä. Uskaltaisiko vastata? Mikael kyllä yleensä soittaa numero näkyvillä, mutta jos jotain on vaikka sattunut?

”Niin”, Maria vastaa ääni väristen. Heikottaa, jalat ovat vetelät. Toisesta päästä ei kuulu hetkeen mitään. Pilapuheluko?

”Onko siellä joku?” tyttö kysyy, hieman jo ärtyneenä. Kuka ihme oikein viitsii pelleillä hänen kanssaan?

”Jaakko täällä”, kuuluu lopulta. Maria valahtaa istumaan sohvalle sydän pamppaillen. Mitä asiaa Jaakolla on? Onko Mikaelille sattunut jotain?

”Ajattelin vaan kysyä miten voit”, Jaakko selittää tytön udeltua soiton tarkoitusta. ”Mikael on kuulemma tuomassa joitain sun tavaroita tänään, ja ajattelin, että haluatko, että tulen sen mukaan? Jos et siis halua tavata sitä yksin”, poika jatkaa jännitystä äänessään.

Totta kai Maria haluaisi, että Jaakko tulisi mukaan. Mutta kieltäytyy kuitenkin. Pakko kohdata Mikael yksin. Joskushan sekin on tehtävä.

Jaakko lupaa soitella myöhemmin uudestaan, ja kehottaa Mariaakin soittamaan tai kirjoittamaan, jos siltä tuntuu. Maria nyökkää lähinnä itselleen ja lopettaa puhelun.

J

aakon soitto oli yllätys, mukava sellainen. Ja mikä parasta, se kesti jonkin aikaa ja helpotti odotusta. Mutta kello on jo kaksi. Missä ihmeessä Mikael oikein viipyy?