”Maria, kiva nähdä sua. Miten sä jakselet?” Jaakko kysyy ja istuu röyhkeästi pöytään. Maria pyörittelee kahvikuppia kädessään, miettii miten vastata, jotta poika lähtisi pian pois.

”Sä et taida olla oikein juttutuulella”, Jaakko toteaa, nousee lähteäkseen. Maria estää, jokin vain saa hänet tekemään niin. Eihän Jaakko häntä ole satuttanut.

Rafael hakee Jaakon tilauksen ja vilkaisee merkitsevästi Mariaa. Mies tietää Mikaelista, muttei erosta. Luuleeko hän, että Maria pettää poikaa tämän veljen kanssa?

”Mikaelin ajattelu vaan ottaa koville. Ja sä tuot liikaa muistoja mieleen”, Maria selittää, hörppää kahviaan. Jaakko nyökkää, näyttää ymmärtävän. Tietää kai itsekin, miten kipeitä muistot voivat joskus olla.

”Kai sä tiedät, että mulle voit soittaa ihan milloin vaan jos haluat jutella?” Jaakko kysyy ja Maria nyökkää. Kyllä hän tietää, on aina tiennyt. Sehän kaiken hankalaksi tekeekin.

Rafael tuo Jaakon kahvin pöytään, tuijottaa edelleen julmasti Mariaa. Tyttö ilmehtii, ettei kyse ole mistään suhteesta. Tajusikohan mies vihjeen? Toivottavasti ainakin osaa vaieta asiasta.

Jaakko maistelee hiljaa kahviaan, eikä Mariaakaan huvita puhua juuri nyt. Liikaa ajatuksia mielessä, liikaa muistoja ja tunteita. Erosta on jo vajaa kaksi päivä, mutta Mikaelin kuva ei vieläkään ole kadonnut mielestä.

"

Haluaisitko sä tulla käymään mun luona? Äitikin on menossa taas iltaan asti, ja en halua olla just nyt yksin?” Maria kuulee suunsa sanovan. Katuu jo samassa tekoaan. Kunpa poika kieltäytyisi.

”Kuulostaa hyvältä. Voidaan vaikka tilata pizzaa ja katsoa leffoja”, Jaakko innostuu, kulauttaa loput kahvistaan kerralla alas ja nousee jo lähteäkseen. Maria ottaa kuppinsa mukaan ja seuraa kiltisti Jaakkoa.

Matkalla ei sanoja vaihdeta, sen tyttö jo arvasikin. Tästä Jaakko on aina haaveillut, kahdestaan tyhjässä talossa Marian kanssa. Harmi vain, ettei Maria ole juuri nyt sillä tuulella.

Ulko-ovella jännitys iskee vatsaan. Mitä tässä oikein ollaan tekemässä? Ihan tyhmäkö täytyy olla, ja heti tarttua toiseen mieheen entisen mentyä?

Maria on jo aikeissa perua kaiken, mutta vilkaisu Jaakon suuntaa pyörtää ajatukset. Miksei nauttia elämästä nuorena? Kokemukset rikastuttavat ja Jaakko varmasti olisi enemmän kuin tutustumisen arvoinen.

Maria kääntää avainta lukossa, ovi aukeaa naristen. Hän astuu sisään ja kääntyy odottamaan Jaakkoa. Ja samassa hän näkee sen, mitä ei ainakaan nyt haluaisi nähdä.

Mikael kävelee tietä pitkin kohti Marian taloa. Jaakon nähdessään hän pysähtyy, tuijottaa kylmästi Mariaa ja kääntyy pois. Jaakko ei huomaa veljeään vaan pyrkii sisään.

Maria ei haluaisi Jaakkoa kotiinsa, ei enää. Mikaelin näkeminen sotki kaiken. Mutta Jaakko on jo tulossa, ei enää kehtaa perua.

Jaakko astuu Marian ohi eteiseen ja Maria kiirehtii sulkemaan ulko-oven. Vielä vilkaisu tielle, mutta Mikael on jo poissa. Eikä varmasti enää anna anteeksi.